Dünya

Seçkin Poyrazdan Çevrecilere Sitem Var

1037 Görüntüleme
09.06.2015 - 19:15 | Son Güncelleme: 09.06.2015 - 19:15
Seçkin Poyraz’dan çevrecilere sitem var. Karadeniz’in en büyük ceviz bahçesi geçtiğimiz aylarda katledilen Seçkin Poyraz, Gezi Parkı’nda birkaç için yapılan gösterilere sitem ederek, bin 100 ağacının katledilmesine rağmen hiçbir çevrecinin kendisini arama
Seçkin Poyrazdan Çevrecilere Sitem Var
Ceviz bahçesi katledilen Seçkin Poyraz’dan 11 gündür Taksim’de 4-5 ağaç için ortalığı ayağa kaldıran çevrecilere sitem var. Geçtiğimiz Nisan ayının başında Karadeniz’in en büyük ceviz bahçesi vahşice katledildi. Ordu’nun Ulubey İlçesi’ne bağlı Akoluk Köyü’ndeki ceviz bahçesindeki bin 100 ceviz ağacının tamamı kesildi.
  
Bu eşi görülmemiş katliam olmasaydı ceviz fidanları bu yıl ceviz vermeye başlayacakları. Seçkin Poyraz’a ait olan ceviz bahçesini katledenlerin kim olduğu olayın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala bulunabilmiş değil.
  
Bir başka örneği görülmeyen bu olayla ilgili Karadeniz’in en büyük ceviz bahçesinin sahibi Seçkin Poyraz’ın üzüntüsü bugünlerde daha çok arttı. İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda birkaç ağaç için yapılanları hatırlatan Poyraz, kendisini hiçbir çevreci örgütün teselli etmemesine ve aramamasına kırgın olduğunu ifade ederek, “şuanda Türkiye’de Gezi Parkı’ndaki 4-5 ağacın kesilmesiyle ilgili çok büyük hadiseler var. Kesilen 4-5 ağaç için çevre, doğa kuruluşları ve birçok insan ayağa kalktı. Ancak beni çok üzen bir hadise var. Bizim meyve veren bin 100 ceviz ağacımız kesildi. Hem de Karadeniz’in en büyük ceviz bahçesi. İnsanlara çok fayda sağlayacak ve örnek olacak olan bu bahçemiz kesildikten sonra hiçbir çevreci, doğa kuruluşu veya şuanda Türkiye’de büyük eylemler yapan insanlardan hiç birisi bizi arayıp bir geçmiş olsun dahi demedi. Eğer gerçekten insanlar ağaç kesilmesi, ağaç katliamıyla ilgili çok duyarlıysalar en azından bize de sahip çıkmaları lazım. Bizim olayımızı da kamuoyunun gündemine getirmesi lazım.”
  
Türkiye’de en büyük çevre saldırısına uğrayan kişinin kendisi olduğunu hatırlatan Poyraz, buna rağmen hiçbir örgütten ilgi görmediğini belirterek, “burada tabi bize karşı olan bu duyarsızlığa üzülmekle beraber, İstanbul’da yapılan bu hadiseyi de hayretle seyrediyorum. Mesela Ordu’da da bazı gösteriler olaylar oluyor. İşte insanlar yürüyüşler yapıyorlar. Ben bakıyorum bu organizasyonu yapan insanlardan hiç birisi bize bir geçmiş olsun telefonu dahi açmadı. Ben en azından kamuoyunun bu konuda da duyarlı olması lazım diyorum.”
  
13 ağaç için yapılanlara bakıp, bin 100 ağaç için hiçbir şey yapılmamasına bir anlam veremediğini belirten Poyraz, “bahçem, örnek bir bahçeydi ve bu örnekliği ortadan kaldırmak için yapılan çok büyük bir operasyondu. Bu konuda ben herkesin duasına ve yardımına ihtiyacım var. Eğer gerçekten çevre katliamı söz konusuysa Türkiye’de örneği olmayacak bir şekilde en büyük çevre katliamına maruz kalan insan benim. Bugüne kadar Türkiye’de çevre öncülüğü yapan hiç kimseden bir teselli görmedim. Bir arama da görmedim. Tekrar herkesten rica ediyorum, dualarıyla veya bilgileriyle bize yardımcı olsunlar.”  

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ordu Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.