İstanbul’dan dün akşam 18.30’da hareket eden 52 DG 448 plakalı yolcu otobüsü şoförünün uyuması nedeniyle Merzifon’da yoldan çıkıp yan yattı.
Merzifon ilçesindeki Kayadüzü mevkisinde gerçekleşen kazanın duyulmasıyla, olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi gönderildi.
Kazada otobüs sürücüsü Güleryüz, yolculardan Tuğçe Duran ve Murat Eyi ile isimleri henüz belirlenemeyen üç kişi daha yaşamını yitirdi.
36 yaralının Merzifon ve Amasya'daki hastanelere taşındığını bildiriliyor.
'Yan yattı, sürüklendi...'
Yolcular, otobüsün en son Çorum'un Osmancık İlçesi'nde mola verdiğiğini, moladan yaklaşık yarım saat sonra da kazanın meydana geldiğini aktarıyor.
Ajansa konuşan yolcu Tuncay Uslu, "Otobüs yeni mola vermişti. Şoför çok yaşlıydı. Baktığınız zaman 'Bu otobüs bu şoföre nasıl emanet edilir?' dersiniz. Gören bir insan böyle diyebilir. Otobüs hızlı değildi bence. Kaza anında uyanıktım. Otobüs direksiyon hakimiyetini kaybetti, yan yattı ve sürüklendi. Sonra da yuvarlandı" sözleriyle kazayı anlattı.
Yorum Yazın