Gündem

ORDU GÜREŞ TURNUVASIYLA COŞTU

283 Görüntüleme
30.09.2022 - 15:36 | Son Güncelleme: 30.09.2022 - 15:36
Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Sen1Ordusun İyilik Hareketi Vakfı’nın düzenlediği Karadeniz İlleri U20 Serbest Güreş Turnuvası Ordu’da büyük yankı uyandırdı.
ORDU GÜREŞ TURNUVASIYLA COŞTU

Yaptığı birçok projeyle adından söz ettiren Sen1Ordusun İyilik Hareketi bu kez de Ordu Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile projeyle sadece Ordu’nun değil tüm Karadeniz’in gönlüne taht kurdu.

28 Eylül  tarihinde düzenlenen turnuvaya Erzincan, Sivas, Kahramanmaraş, Çorum, Çankırı, Tokat, Giresun gibi 10 farklı bölgeden 350 sporcu katıldı.

TURNUVA GÖZALICI BİR YÜRÜYÜŞLE BAŞLADI

Karadeniz İlleri U20 Serbest Güreş Turnuvası, 52 metrelik Türk bayrağı ile gösterişli bir yürüyüşle başladı, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği mehter takımı eşliğinde, Ordu’ya gelen misafir sporcular ve antrenörler ile Sen1Ordusun İyilik Hareketi başkanı, üyeleri, diğer protokol üyeleri ve Ordulu sporcular ile birlikte Atatürk spor salonundan Ceren Özdemir parkına kadar yürüyüş gerçekleşti. Yürüyüşün ardından tüm sporcular ile birlikte Ayzak otelde düzenlenen lansman gecesine gidildi.

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda başlayan turnuvaya aralarında Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu büyükşehir belediye başkanı M. Hilmi Güler’inde bulunduğu birçok önemli isim katıldı.

TURNUVA HER YIL BİRİNE İTHAF EDİLECEK

Sen1 Ordusun İyilik Hareketi Vakfı Ordu Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile yaptığı Karadeniz İlleri U20 Serbest Güreş Turnuvası’nı her yıl Ordu için hikayesi olanlara ithaf edeceklerini açıkladı. Bu yıl ilki düzenlenen turnuvayı Ordu’nun Vali Babası Tunvay Sonel’e İthaf edildi.

Sen1Ordusun İyilik Hareketi Kurucu Başkanı Arif İlke “Bu yıl ki hikayemiz Sayın Valimiz Tuncay Sonel’e ithaf edilmiştir. Sayın Valimiz Ordu’da göreve başladığında 2 Bin 112 yetim öksüz çocuğa bir mektup göndererek, isteklerini sormuştu. Yetim ve öksüz çocuklarımızın hayallerini hayata geçiren Sayın Valimiz Tuncay Sonel’in bu projesi bizleri çok etkiledi ve ben Ordulu olarak kendimi mahcup hissettim. Hizmetle ve hayırla yarışmak lazım. Ordu insanına, Türk insanına bunu hatırlattığı vefa gösterdiği için Sayın Valime çok teşekkür ediyorum, Ordu’ya hizmet edenlerin kıymetlerini bilelim” diye konuştu.

Sen 1 Ordusun İyilik Hareketi Vakfı’nın yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı herkesin gönlünü fethettiğini belirten Vali Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güçle, devletimizin şefkatini, sıcaklığını en ücra köşedeki yetim ve öksüz olan çocuklarımıza, engeli olan vatandaşlarımıza, baş tacımız şehit ailelerimize, kahraman gazilerimize göstermenin gayreti içerisindeyiz. Bunu yaparken milli takım ruhuyla yapıyoruz ve Ordulu hemşerilerimizin, çok değerli dostlarımızın katkılarını alıyoruz” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından plaket töreni gerçekleştirildi. Desteklerinden dolayı Ordu valisi Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Çeşitli eğlenceler ve Metin Yıldız ve Ceylan Yıldız konserleriyle Ordulular dolu dolu iki gün geçirdi.

GÜNÜN ŞAMPİYONU KAHRAMANMARAŞ OLDU

Final müsabakasının ardından kazanan belli oldu, günün şampiyonu belli oldu. Turnuva sonunda madalyalar sahiplerini buldu.

1, 2 ve 3’üncülere Vali Tuncay Sonel madalya hediye etti,

Turnuvada 1. Olana yarım altın, 2 ve 3’üncü olana çeyrek altın hediye edildi. bütün sporculara ve antrenörlere sen1ordusun eşofman hediye edildi.

Ordu İli ve İlçeleri Haber Merkezi

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ordu Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.