Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Osman Güngör resmi daire müdürlerinin büyükşehir statüsünün gündeme gelmesinden sonra Ak Parti militanı gibi çalışmaya başladıklarını ileri sürdü.
CHP İl Başkanı Güngör, resmi daire müdürlerinin esas işlerini unuttuklarını ileri sürdü. Güngör, “Daire müdürleri AKP militanı gibi gezilerle, ziyaretlerle bir kılıf uydurup, vatandaşla birebir temas konusunda AKP yönetimleri gibi çalışıyorlar. Bu üst kurumlarda, valiliklerde kaymakamlıklarda da aynı yapılanma var. AKP’nin örgütleri iflas etmiş durumda. Vatandaşla temas edemiyor. Devleti temsil eden kurumlar, bürokrasi yoluyla temas yapıyor. Bizim şahit olduğumuz konular da var. Bu konuda kamuoyuna açıklama yapacağız”
AKP’liler algılayamıyor
Göngör, CHP olarak hiçbir zaman büyükşehir statüsüne karşı olmadıklarını ama AKP’lilerin halka sürekli olarak kendilerini büyükşehir karşıtı imiş gibi göstermelerini eleştirerek, “Onların algılayamadığı bir şey var. Biz büyükşehir statüsüne karşı değiliz. Biz büyükşehir kanunu çıkarken beldelerin kapatılması ve köy tüzel kişiliklerinin kapatılmasına karşı olduğumuzu söyledik. Bunların algılama sorunu var. Politik olarak halka bizi şikâyet etme anlamında malzeme olarak kullanmaya çalışıyorlar”dedi.
Başkan adayları temmuzda belirlenecek
Öte yandan CHP yerel seçime yönelik takvimini Antalya toplantısında netleştirdi. Toplantıya katılarak, Ordu’ya dönen Güngör, “7-30 Temmuz tarihleri arasında CHP’de aday adaylıkları süreci resmen başlayacak” dedi. Güngör, Ordu’nun büyükşehir belediyesi olması dolayısı ile Trabzon’da 7-8 Temmuz bir yerel seçimler aday eğitimi yapılacağını, bu toplantıda adaylarının eğitimden geçirileceğini de söyledi.
Adaylar için üç yöntem kullanılacak
Güngör, “Daha sonra belirleyeceğimiz yöntemlerle her ilçe de ayrı yöntemler konusunda çalışmalar yapılacak. İlçelerin pozisyonuna göre bir belirlenme yöntemi oluşturulacak. Bazı ilçelerde eğilim yoklaması, bazı ilçelerde örgüt tespiti, bazı ilçelerde de kamuoyu araştırması şeklinde belirleyeceğiz. Bazen üç yöntem birlikte kullanılacak, bazen de tek yöntem şeklinde oluşturulacak. Şuan da bunlarla ilgili anket çalışması yürütülüyor. Anket çalışması çok kısa süre içerisinde başlatılacak. İlçelerdeki konuma göre özelliklere göre, oraların genel özelliklerine göre aday belirleme yöntemi, yine örgütlere ve tabana sorularak yapılacak. Buradan çıkan sonuçlarla da vatandaşın kendi istediği adayları listeye koyarak seçimlerde daha başarılı olmak için bir yöntem geliştirilecek” diye konuştu.
Ordu teşkilatı bugün toplanıyor
Göngör, bazı ilçelerde CHP’ye adaylık için yoğun bir talep olduğunu, süreci iyi yönetmek için yarın (bugün) ilçe başkanları ile toplantı yapacaklarını bildirdi. Göngör, “Onların da görüşleri alınıp rapor yapılarak genel merkeze iletilecek. Büyükşehir, Altınordu ve tüm ilçeler dahil en küçük birimden en büyük birime kadar aynı süreçten geçecek. Herhangi bir ayrım yok. Vatandaşlarımızın demokratik hakları engellenmeyecek. Herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecek” dedi.
Yorum yazarak
topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ordu Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorum Yazın