Dünya

Küçük Düşüyorum Diyen Soyadını Değiştirebilecek

877 Görüntüleme
09.06.2015 - 19:15 | Son Güncelleme: 09.06.2015 - 19:15
"Mutsuzum", "Küçük düşüyorum" diyen vatandaş, Nüfus’a vereceği bir dilekçeyle soyadını değiştirebilecek.
Küçük Düşüyorum Diyen Soyadını Değiştirebilecek

İçişleri Bakanlığı, 1935'te yürürlüğe giren soyadı kanununda değişikliğe gidiyor. Mevcut uygulamaya göre; önünde mahkeme kararı gibi ağır bürokratik engeller bulunan 'soyadı değiştirme' işlemi, artık bir dilekçeyle halledilebilecek.
BAŞVURU YAPAN SOYADINI DEĞİŞTİRECEBİLECEK
Ekim ayında TBMM'ye sevk edilmesi planlanan tasarıyla 'malgil', 'odun', 'kavakaltındayanyatan', 'sığırcı', 'kızkaçıran' gibi edebe aykırı ve gülünç soyadları nüfus müdürlüklerine yapılacak başvuruyla değiştirilebilecek.
2 YIL YÜRÜRLÜKTE KALACAK
Bakanlığın mutluluk merkezli düzenlemesi iki yıl yürürlükte kalacak. Kanunun kötüye kullanımını önlemek içinse toplum içinde küçük düşürücü, gülünç ya da edebe aykırı soyadı taşıyanların başvuruları değerlendirmeye alınacak.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ordu Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.