Ekonomi

Dün Rekor Seviyelere Ulaşan Dolar, Bugüne Düşüşle Başladı

2675 Görüntüleme
02.11.2017 - 09:29 | Son Güncelleme: 02.11.2017 - 09:29
Dolar, dün test ettiği 3,83 seviyesinden sonra yeni güne bir miktar gerileyerek 3.80 liradan başladı.
Dün Rekor Seviyelere Ulaşan Dolar, Bugüne Düşüşle Başladı

Küresel piyasalarda dolar üç haftanın zirvesindeki seyrini sürdürürken, dolar/TL ise dün test ettiği 3.83'lü seviyelerden bir miktar gerileyerek güne 3.80 civarında başladı.

TL DOLAR KARŞISINDA KAYIPLAR YAŞADI

TCMB dünkü enflasyon raporunda enflasyonun Ekim ve Kasım aylarında yukarı sürpriz yapabileceğini ve para politikasında mevcut sıkı duruşun yeterli olduğunu açıklarken, risklerin halen devam ettiği TL dün dolar karşısında kayıplar yaşamıştı.

TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı dün bir ara yüzde 1'i aşarken, dolar/TL de 3.83'ün üzerini gördü fakat 3.8180 seviyesinden günü kapatmıştı. Yine de Türk Lirası gelişmekte olan ülke para birimlerinden de negatif ayrıştı ve tüm gelişen ülke kurlarının TL'ye karşı değer kazandığı görüldü.

TCMB Başkanı tarafından TL'ye karşı kısa vadeli aksiyon alınmayacağına işaret eden ifadelerin de bu duruma sebebiyet vermiş olabileceği belirtiliyor.

DOLAR 3,75 SEVİYELERİNE İNEBİLİR

Öte yandan akşam saatlerinde FED'in faiz kararı belli oldu. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki günlik toplantısında, beklendiği gibi politika faizini değiştirmeyerek yüzde 1.00 ve yüzde 1.25 bandında tuttu.

Analistler bu karar rağmen aralık ayı için artış ihtimalini güçlü bulsa da dolar güne hafif bir düşüşle başladı.  Sabah 7:30 itibarıyla dolar güne 3.8030 TL oldu. Analistler dolarda grafiği yukarı gösterse de 3.80 eşiğinde yorulma emareleri gösterdiğini, enflasyonun iyi gelmesi durumunda 3.75 seviyesine dek inebileceğini belirtiyor

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ordu Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.